Motor overleden, ‘nieuwe’ geboren. - Reisverslag uit Zeeland, Nederland van Maria en Lex - WaarBenJij.nu Motor overleden, ‘nieuwe’ geboren. - Reisverslag uit Zeeland, Nederland van Maria en Lex - WaarBenJij.nu

Motor overleden, ‘nieuwe’ geboren.

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Maria en Lex

20 Mei 2008 | Nederland, Zeeland

Maandag 5 mei (bevrijdingsdag van onze oude motor)
Er heeft een dieselmonteur naar onze motor gekeken, en hij deelde mee dat het einde oefening was (zoals wij al vreesden). Hij raadde aan er een nieuwe in te zetten, maar die kost zo’n 12 tot 15.000 euro. Bovendien moet er dan veel aangepast worden in de motorruimte. Was dus geen optie.
We waren allebei nogal aangeslagen en ‘ietwat’ ontdaan.

Jan vd Wansem had al op marktplaats gezocht omdat hij er geen vertrouwen in had en vindt daar dezelfde motor die nu in de boot ligt en voor een betaalbare prijs. Lex belde maandag meteen en het klonk vertrouwd. Stond op een werf en de man garandeerde dat deze goed was. De motor was bij een vrouw uit de boot gehaald die langer wilde gaan zeilen en had daar alles in vernieuwd omdat ze zeker wilde zijn dat ze onderweg geen omkijken naar de motor meer zou hebben.

Dinsdag 6 mei
Jan en Lex hebben de motor opgehaald in Aalsmeer. Hij weegt 400 kilo en moest met een heftruck op de wagen geladen worden. Nu staat-ie in Dinteloord op de werf bij Roon de Jong en Lex is bezig de oude motor te ontmantelen omdat die uit de boot moet en zo niet door de ingang naar buiten kan (en de ‘nieuwe’niet naar binnen). Er moet nog een hele constructie gemaakt worden om de motoren er uit en in te takelen; dit kan niet met een kraan, dus moet met buizen en takeltjes. Vanuit de kuip kan het met een kraan.
Maar we hebben daar hulp van Jan, Rean, Ron en Roon en we gaan er van uit dat alles in orde komt.
We blijven moed houden!

Zaterdag 10 mei
Jeroen (mijn zoon) is op tournee, is een nacht thuis en ontbijt hier met Scott Matthews en z'n band.
Lex komt ’s avonds thuis, heeft vanaf woensdag aan de motoren gewerkt; ze zijn nu ontmanteld en nog 47 cm breed zodat ze door de deuropening kunnen. Dat wordt nog een hele klus omdat er niet van bovenaf getakeld kan worden, wij hebben geen dakluik.
Dinsdag wordt er verder gewerkt. Nu eerst moederdag en (nu te vroege) afscheidsbijeenkomsten met de familie.

Zondag en maandag 11-12 mei
Bij de hele familie op visite geweest.

Dinsdag 13 mei.
De motor is er uit! Morgen wordt-ie van de boot getakeld en dan de nieuwe er in.

Woensdag 14 mei.
Het is allemaal gelukt. Nu gaat Lex de motor weer opbouwen. Ik ben vanavond naar Robert Plant geweest in de Heineken Music Hall. Op de gastenlijst omdat Scott Matthews in het voorprogramma zit.

Zaterdag 16 mei
Lex is gisteravond thuisgekomen en vanmorgen weer vroeg vertrokken. Het huis hier wordt steeds schoner: heb de ramen gezeemd, de keuken gepoetst, de was is helemaal weg (niet gestreken) etc. etc. (jaja dames van de BA!).
Om 18.00 uur kreeg ik een telefoontje: een lopende motor! Start meteen en klinkt erg goed. Een héél grote opluchting en voor Lex zeker een triomf. Bijna helemaal zelf gedaan!

Dinsdag 20 mei
Lex is vanavond thuis en alles loopt en doet ’t goed. De temperatuur gaf echter 100 graden aan; vorig jaar ook al, was toen ook al een zorg. Blijkt het ’t metertje te zijn! Na vervangen van de meter geeft-ie nog 75 graden aan. Ook weer opgelost. Zorgen die we vorig jaar hadden waren dus niet nodig geweest.
Maar goed, Lex is nu bezig de stuurautomaat aan het inbouwen en dan het stukje nog stucen dat op de Noordzee ligt naast de boei... De planning is dat wij dit weekend gaan varen!
Jullie horen nog van ons.

• 20 Mei 2008 - 20:23

Bart:

Knap werk !!!!

• 21 Mei 2008 - 03:07

Hans&anja:

hallo jongens, fijn dat die droom nu toch begint uit te komen. Geniet er van!!!!
    Veel liefs & groetjes uit Bonaire.

• 21 Mei 2008 - 06:06

Gras:

Ik wens jullie heel veel plezier en geluk toe. Hoop dat wij jullie snel over land ergens tegen kunnen gaan komen. Een stukje water er tussen hoeft geen probleem te zijn.
    En erg leuk deze berichtgeving.

Geluk en groeten,

Gras.

• 21 Mei 2008 - 06:29

Renate:

wat een pech maar toch goed opgelost, ik hoop dat de verdere reis beter verloopt.
    Veel geluk en plezier.
    Ik wrijf wel wer een keer over het buikje van mijn boedha.

x Renate

• 21 Mei 2008 - 07:02

Ageeth:

Jullie zijn gelukkig niet stuk te krijgen, ga lekker genieten. Solong maatjes!

• 21 Mei 2008 - 07:51

Ilse:

Zo dat ziet er erg ingewikkeld uit.
    Ik ben blij dat het gelukt is.
    Ik spreek jullie snel!
    xxx Ilse

• 21 Mei 2008 - 09:13

Sylvia En Collega's:

Hallo Lieverds,
    Mocht je denken dat we je niet missen,elke dag opnieuw. Er is altijd wel iemand die over je praat: "Hoe zou het toch zijn? "Zouden ze al varen"?
    Heel veel succes en ga lekker genieten.

Heel veel liefs Je Collega's van RE&D, BB

• 21 Mei 2008 - 16:10

Joost:

Nu komt alles goed! Een schoon huis, een ronkende motor en Lex met zwarte handen.
    Tijd voor het ruime sop!!!
    Geniet er van,
    Joost

• 21 Mei 2008 - 18:47

John B:

Succes met de nieuwe motor en een technische Lex. Veel plezier na een lange tijd van zorgen en zorgen.

Groet,

John Blankers

• 21 Mei 2008 - 20:18

Corrie:

Lieve Maria en Lex,

Ik ben echt héél héél blij, enerzijds omdat ik zelf geen,let op,GEEN boot heb, anderzijds met jullie optimisme!!!!!
    Van harte hoop ik dat de pech nu echt verleden tijd is. Wie had toch ooit kunnen denken dat jij zoveel vrije dagen op zou nemen.... om je huis te poetsen.
    groet, Corrie.

• 22 Mei 2008 - 10:20

Willeke:

Hoi harde werkers,
    Het wordt nu echt tijd om te gaan vertrekken! Alle problemen zijn nu verholpen en Lex, petje af voor je.Weet niet of ik jullie nog zelf een afscheidsknuffel kan geven maar wil de kans niet voorbij laten gaan om jullie een heel voorspoedige en vooral prachtige reis toe te wensen. We houden contact. Heel veel plezier en een dikke kus.
    Willeke

• 25 Mei 2008 - 12:00

Remko:

Yo Schip Ahoy!!

Nu gaat het dan toch gebeuren....!
    Héél véél succes én plezier

Maria, Lex en bemannig; vaarwel wanne en ik kijk nu al uit naar jullie reisverhalen!

Véél liefs v Remko

• 26 Mei 2008 - 18:25

Jos En Carla:

Behouden vaart toegewenst!
    Leuk dat het nu echt gaat gebeuren.
    Dikke knuffel,

Jos

• 26 Mei 2008 - 19:35

Ronald, Bea, Ted:

We vinden het fantastisch voor jullie dat de moter het doet en jullie heerlijk kunnen genieten de aankomende maanden! We bellen jullie nog even voor jullie weg gaan. Gaan jullie een ander tel.nummer kopen daar (in het buitenland) of doen we het met de mail?
    Veel liefs en kussen van ons!!!
    Ps. de web-site ziet er erg leuk uit!
    En Lex je bent super! Nogmaals bedankt voor je hulp!

• 30 Mei 2008 - 06:33

Linda :

Ja, ik ben het echt!!! Niet schrikken, hahaha. Fantasisch dat jullie eindelijk kunnen vertrekken, super!!
    Geniet ervan en doe oppassen voor haaien en piraten
    xxx Linda (+Erik en de kids natuurlijk)

• 30 Mei 2008 - 07:23

Toon:

He lex en Maria
    Leuk deze site
    Hou ons op de hoogte met het logboek
    Kunnen we jullie mooi volgen ( En Jaloers zijn LOL )

Zoals ze zeggen BEHOUDEN VAART EN GEZOND WEER TERUG

GR HET COMPUTERHUIS

• 30 Mei 2008 - 14:30

Jan Klerks:

Het avontuur is al in volle hevigheid bezig voor je bent vertrokken. ik hoop dat het verder goed gaat. Toevallig vroeg Kars (zoontje) vorige week hoe het met zeeman Lex gaat. Ik vertelde daarna dat julie voor 4 maanden zeiltocht aan het maken zijn. Dat vond hoe toch wel erg "vet". Maria en Lex goede reis en we horen van jullie.

• 30 Mei 2008 - 21:05

Saskia:

Hoi Maria en Lex,

Fijn dat het allemaal gelukt is met de motor.
    Ik ga jullie avonturen zeker lezen.
    Een hele fijne verdiende tijd toegewenst.

Groetjes, Saskia Poelman

• 31 Mei 2008 - 07:20

Arno:

Tja, meters en computers he hihi. Fijn dat jullie kunnen varen. Groetjes van Arno

• 31 Mei 2008 - 21:57

Cor:

had van je niks als goed werk verwacht een goede schipper vaart over al door heen goede vaart toe gewenst cor